kratke vesti

Vučić: Niko nije bio ni blizu nas imamo najbrži privredni rast!

Politika | 29. maj 2021. u 10:34h | Autor: NV

U prošloj godini Srbija je nastavila svoj najbrži privredni rast, on je bio minus 0,9 i čudno je kad to kažete jer su svi oko nas bili od minus 15 do minus pet, niko nije bio ni blizu nas, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić: Niko nije bio ni blizu nas imamo najbrži privredni rast!
Politika

Zemlje koje su imale rast bruto domaćeg proizvoda BDO od minus 15 prošle godine moraće da rastu brže od Srbije kako bi ostale. One moraju da rastu više od nas jer će u suprotnom da nestanu, kazao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS. 


On je istakao da je trgovina napredovala za 47 odsto, ako se sagleda april ove i april prošle godine, a industrijska proizvodnja 42 odsto.


Dakle, pokazali smo da možemo da dižemo zemlju i merama koje smo donosili na najbolji mogući način i da možemo da uradimo mnogo dobrih i važnih stvari.


Kako je dodao, u Srbiji je potrebno ustaljenu paradigmu gubitnika preokrenuti, kako kaže da ne budemo samo pobednici u sportu već i u ekonomiji. Možemo da brže sustižemo evropske zemlje, da gradimo više puteva i pruga i istovremeno unapređujemo vladavinu prava, rekao je Vučić. Imamo najveće plate u regionu. On je ukazao da je 2014. godine, Srbija bila 4. u regionu po visini prosečne plate, a ispred su bile i Crna Gora, i to za oko 180 evra, kao i BiH. Imali smo rak u ekonomiji, tada su se otvarali samo bankovni računi tajkuna. Uspeli smo da to promenimo, da Srbija bude zemlja koja se gradi i napreduje, kazao je predsednik.

Povezane vesti

Ukupno komentara ()

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *