kratke vesti

Inđija: Vučić na polaganju kamena temeljca japanske farbike Tojo tajers

Ekskluziva | 15. decembar 2020. u 09:02h | Autor: NV

Fabrika Toyo je najveća japanska investicija u našoj zemlji do sada. Rok izgradnje je 17 meseci. Ovo je jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju guma koja će napraviti fabriku u Severoistocnoj industrijskoj zoni opštine Inđija.

Inđija: Vučić na polaganju kamena temeljca japanske farbike Tojo tajers
Ekskluziva

Vučić: Ovo je toliko važna vest za Srbiju, veliki je ovo značaj investicije. Najveća japanska investicija u našoj zemlji i beskrajno sam zahvalan vama Šimicu i svim japanksim prijateljima koji su tome doprineli. Pregovore smo počeli u maju 2017. godine. Građani moraju da znaju koliko je ovo važno za Srbiju. Ova kompanije će biti najvažnija u izvozu na prostorima ove teritorije. Očekujemo dolazak novih japanskih kompanija kazao je predsednik Vučić.  
Japanski ambasador Takakiko Kacumate:  Dobar dan svima, veoma mi je zadovoljstvo da danas budem ovde kada gradimo kompaniju Tojo Tajers u Inđiji. Ovo je najveća investicija Japana u Srbiji. Nadam se da će ova kompanija pomoći u evropskom tržišnom širenju. Cenim podršku Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovo je moja prva ambasadorska pozicija i velika mi je čast na tome i što ću raditi na svim aspektima očvršćavanja odnosa između Srbije i Japana. Ovo nije samo najveća investicija u Srbiji, otvaranje 500 novih radnih mesta, nego i prebacivanje japanske tehnologije u Srbiji. Nadam se da će biti ovo primer poslovanja i da će se i ostale japanske firme pridružiti poslovanju u Srbiji. Čestitam kompaniji Tojo Tajers na sprovođenju ovako važne investicije i da se ovako uzajamni odnosi nastave između ove dve zemlje kazao je ambasador.

Povezane vesti

Ukupno komentara ()

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *