kratke vesti

Srbija: Preporučena treća doza vakcine protiv korone.

Društvo | 23. jul 2021. u 13:52h | Autor: NV

Stručni komitet za imunizaciju preporučio je danas Kriznom štabu davanje treće doze vakcine protiv Korona virusa najmanje šest meseci nakon primanja druge doze i to da treća doza bude RNK vakcina, Fajzer ili Moderna.

Srbija: Preporučena treća doza vakcine protiv korone.
Društvo

Treća doza vakcine preporučena je posebno osobama sa imunodeficijencijama i stanjima imunosupresije, primalaca transplantata koštane srži i solidnih organa i osoba na hemodijalizi, starijih od 70 godina, starijih od 60 godina koje stalno borave u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite i zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, kao i osoba koje žive sa primarno ili sekundarno imunosuprimir. Trecu dozu mogu da prime i sve ostale osobe kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest meseci, kako napominju. Za treću, buster dozu preporučuje se vakcina bazirana na tehnologiju informacione RNK, ali se ostavlja mogućnost izbora vakcina baziranih na drugačijem mehanizmu dejstvu kažu u Komitetu i dodaju da je neophodan preduslova za porimenu preporuku za davanje treće, buster doze prethodno regulatorno usklađivanje sa propisima Republike Srbije. Takođe, predlaže se praćenje efekata treće doze. O ovome Krizni štab trebalo bi da odlučuje 1. avgusta.

Povezane vesti

 • PREMINUO DUŠAN DUDA IVKOVIĆ
  Hronika
  16. septembar 2021.

  PREMINUO DUŠAN DUDA IVKOVIĆ

  Jedan od najvećih košarkaških trenera svih vremena Dušan Duda Ivković preminuo je danas u Beogradu, potvrdio je Košarkaški …opširnije

Ukupno komentara ()

  Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *