kratke vesti

“Ruski kozaci” u Sava Centru

Muzika | 30. mart 2015. u 09:19h | Autor: Nove vesti

Ruski Kozaci održaće tri koncerta u aprilu, u Banja Luci, Beogradu i Novom Sadu, na kojima će će izvesti muzičko scenski program povodom 70 godina pobede nad fašizmom.

“Ruski kozaci” u Sava Centru
Muzika

Ansambl Ruskih Kozaka koji za ovaj program nazivaju "leteći kozaci", "veliki kozački balet" i "kozački igrački brend" je u februaru dobio nagradu Vlade Rusije u Kremlju.

Prvi koncert je 1.aprila u Boriku u Banja Luci, 4. aprila Ansambl Ruske Federacije nastupiće u Sava Centru u Beogradu a 5.aprila u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ansambl "Ruski kozaci" je dobitnik brojnih nagrada u Rusiji i svetskih priznanja, visokim kvalitetom programa i spektakularnim izvodjenjem osvojio je čitav svet, gostujući na svim kontinentima i prestižnim muzičkim i pozorišnim festivalima.

Nastupili su na festivalu u Edinburgu 2001. godine u prisustvu engleske kraljice Elizabete koja je bila ushićena fenomenalnom izvedbom i pozvala ih je na prijem u čast svog jubileja. Nakon toga časopis "The Scotsman" objavio je o kozacima: "Zaboravite "Riverdance, ova grupa je dostojna da se smatra najboljom na svetu".

Ansambl će na koncertima  prikazati svoju vatrenu umetnost: spoj folklornog kolorita i klasične koreografske tehnike, koji proizvodi eksploziju energije, ritma i strasti.

Kozačke igre i pesme su jedinstveni žanr a nastupi ansambla pored perfektne tehnike ispunjeni su dubokim dramskim efektom jer igre i pesme odražavaju i svu širinu duše ruskih ljudi, njihovu ljubav ka rodnoj zemlji.

Rukovodilac Ansambla već 25 godina je koreograf Leonid Milovanov, nosilac priznanja Narodni umetnik Rusije za čije ime su vezane slavne stranice istorije tog nacionalnog ansambla koji okuplja profesionalne pevače, igrače i muzičare.

Predvodjeni Milovanovim, članovi ansambla na tri koncerta pokazaće publici istoriju kozaštva i Pobede nad fašizmom, koreografsku postavku u originalnim kostimima, hrabre kozačke plesove u blesku oštrih sablji.

Svaki detalj programa doveden je do savršenstva, od kostima do pokreta, oni naprosto opčinjavaju publiku neizmernom energijom, efektnom igrom, senzacionalnom koreografijom, strašću i uzbudjenjem.

U izvedbi se koriste originalni kozački rekviziti izradjeni po uzorcima iz muzeja: kostimi, top, sablje, puške koji dočaravaju istinski kozački život.

Umetnike ansambla odlikuje visoka veština, profesionalizam, umeće, brzina, sjajna tehnika. Odabrani igrači, lepi kostimi, ratni rekviziti, od koplja do topa, savremena rasveta i ozvučenje čine ovaj sjajni muzičko scenski spektakl.

  Kako kaže predsednica Udruženja srpsko-ruskog Elene Ištoković, balkanska turneja je deo projekta "Ruska kultura u Srbiji" povodom obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom. U ovom trenutku važno je sačuvati sećanje na veliku pobedu nad fašizmom koju je Rusija podarila svetu.

Povezane vesti

Ukupno komentara ()

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *