kratke vesti

3 BANANE SVAKI DAN!

Ishrana | 13. decembar 2018. u 06:40h | Autor: NV

Jedite svaki dan po tri banane i unecete oko 1500 mg kalijuma, ali osim toga banane osiguravaju niz zdravstvenih prednosti.

3 BANANE SVAKI DAN!
Ishrana
0

Tri banane dnevno snižavaju visok krvni pritisak


Tri banane dnevno značajno snižavaju krvni pritisak. Banana je zbog visokog udela kalijuma najbolji prirodni lek za visok krvni pritisak. Ujedno, banana uz visok nivo kalijuma, sadrži malo minerala natrijuma (svega 2 mg/100 g) te stoga ima diuretski efekat i pomaže gubitku nakupljene suvišne tečnosti u organizmu.
Poboljšava kardiovaskularno zdravlje


Ishrana bogata vlaknima je dobra za srce, i kao što već sigurno znate, banane su bogate vlaknima. Kao dodatna prednost, specifična topiva vlakna prisutna u bananama su povezana sa smanjenim rizikom od bolesti srca.


Podiže raspoloženje


Prosečna banana ima oko 27 mg magnezijuma, minerala koji podstiče dobro raspoloženje i takođe može da poboljša kvalitet sna. Ako imate nizak nivo magnezijuma u telu, moguće je da patite od težine, razdražljivosti, depresije i drugih poremećaja.Pospešuju zdravlje probavnog trakta


Iz razloga jer su lako probavljive, banane se smatraju dobrim za probavni trakt. Osim što su lako probavljive, one zapravo pomaže u vraćanju izgubljenih minerala nakon dijareje.


Daju vam snagu pri sportskim aktivnostima


Banane podstiču snabdevanje mišića antioksidansima i drugim hranjivim materijama. Studija koja je nedavno sprovedena na Državnom univerzitetu Apalačian pokazala je da su osobe koje su prilikom testiranja svakih 15 minuta jele bananu imale jednaki efekat kao i oni koji su prilikom vožnje bicikla svakih 15 minuta pili sportski napitak.

Povezane vesti

Ukupno komentara (0)

    Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *