kratke vesti

S 400 i Pancir S stigli u Srbiju!

Ekskluziva | 24. oktobar 2019. u 08:56h | Autor: NV

Sistem S 400 i Pancir S prebačeni su u Srbiju gde će po prvi put učestvovati na vojnim vežbama u inostranstvu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije!

S 400 i Pancir S stigli u Srbiju!
Ekskluziva
0

Ruske jedinice za PVO sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima „Pancir S“ prebačene su vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije“, navode iz Ministarstva. Ovi sistemi će učestvovati u drugoj fazi zajedničkih vojnih vežbi „Slovenski štit Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije „Slovenski štit 2019“ održaće se na teritoriji Republike Srbije. Kako je navelo Ministarstvo odbrane Srbije vežba će biti realizovana u rejonu aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici i na poligonu „Pasuljanske livade“, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije. Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije, kao i upotreba snaga vojske u odbrani od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.  Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO, brigadni general Tiosav Janković. Pored naših raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

Povezane vesti

 • Vučić ne putuje u Zagreb!
  Politika
  0
  14. novembar 2019.

  Vučić ne putuje u Zagreb!

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku da ne putuje u Zagreb, gde će, 20. i 21. novembra, biti održan kongres …opširnije

Ukupno komentara (0)

  Trenutno nema komentara za ovu vest.

Ostavi komentar

Vaš email neće biti objavljen. Molimo Vas da popunite sva polja označena sa *